Skip to content

Beaumont werkt al 17 jaar aan de herontwikkeling van Kerckebosch werken. We zijn trots dat Kerckebosch Zeist de NRP (Nationaal Renovatie Platform)-Gulden Feniks prijs 2022 heeft gewonnen in de categorie gebiedstransformatie! Gebiedstransformatie wil zeggen: de herontwikkeling van bestaand bebouwd gebied, dat een versterkte of vernieuwde betekenis heeft gekregen en waarbij de bestaande bebouwing een substantiële rol speelt.

De transformatie van Kerckebosch

Kerckebosch heeft een enorme herstructurering ondergaan: van een naoorlogse wijk met grootschalige sloop/nieuwbouw naar een duurzame wijk waarbij het bestaande landschap is geïntegreerd met de buurt. 85% van de bewoners is na de sloop teruggekeerd in de nieuwbouw in de wijk en heeft zelfs een wooncarrière kunnen doorlopen.

De Gulden Feniks prijs heeft als motto ‘een prijs om van te leren’. Om die reden delen wij graag nog een keer onze lessons learned van het project Kerckebosch in het participatieverhaal Inspirerend Kerckebosch: https://beaumontcommunicatie.nl/participatieverhaal-inspirerend-kerckebosch/

Foto: NRP Gulden Feniks

PLAATS HIER DE TEKST

Back To Top