Skip to content

Participatie

Online verbinden: participatie en communicatie in crisistijd

24 February 2024

Hoe gaan we in deze tijd toch door met participatie en communicatie? Hoe blijven we bewoners, ondernemers, opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies, woningcorporatie en collegas betrekken bij projecten en goed informeren, als fysieke bijeenkomsten niet meer kunnen? Het zijn terechte vragen vandaag de dag. De coronacrisis stelt ons voor nieuwe uitdagingenen vraagt nieuwe vormen van samenwerkenHet mooie is dat het kan! Er zijn tal van creatieve, flexibele en innovatieve vormen om met je doelgroep in gesprek te gaan. Het begint nog steeds bij het nadenken over het doel van de bijeenkomst. Om vervolgens de beste aanpak te bepalen met de juiste middelenmix.  

Tools voor overleg en verbinding 

Wij bieden onze opdrachtgevers de mogelijkheid om ook nu door te gaan met participatie en omgevingscommunicatie. Die behoefte is er, zowel aan organisatiekant als aan de kant van participanten zoals burgers, ondernemers, ontwikkelaars et ceteraZo hou je de vaart erin, éblijf je in verbinding. We werken bij Beaumont met verschillende online samenwerkingstools 

Online een interactieve werksessie  

  • Gebruik bijvoorbeeld Miro of Mural voor meer interactieve sessies. Met Miro maak je een eigen whiteboard waarop je met behulp van post-its en tekeningen samen online aan de slag kan. Deze week begeleidde Jacqueline van de Sande de heidag van Faro Architecten met Miro: “Misschien nog wel ges tructureerder dan in een live bijeenkomst.” 
  • Een Webinar met de mogelijkheid van online moderator, mindmapper, polls en WhatsApp chat voor interactie.  

Voor elke bijeenkomst is wel een digitale vorm te bedenken. Digitale alternatieven hebben voordelen. Ze zijn laagdrempelig, hebben een groter bereik en je kan ze eenvoudig opnemen om later te bekijken of door te delen.   

Grote groepen? Ga live!  

  • Youtube Events of Webcasts kan je bijvoorbeeld goed inzetten voor een presentatie of informatiebijeenkomst. Voor zowel grote als kleine groepen. Er zijn volop manieren voor interactie.  
  • Of ga live via Instagram of Facebook. Deze sociale platforms zijn bij uitstek geschikt voor korte updates.  
  • En Microsoft Teams of Zoom zijn juist ideaal voor vergaderingen met kleine groepen.  

Wil je weten welke vorm passend is voor jouw bijeenkomst? Of ben je benieuwd naar andere manieren van online participatie? Wij helpen je graag! Op basis van je wensen en behoeften kijken we naar wat de mogelijkheden zijn. Neem contact op Linda Troost (ltroost@beaumontcommunicatie.nl of 06-41388462) of via het contactformulier hieronder. 

Back To Top