Ga naar hoofdinhoud

Uitgelicht project: duurzame aanpak voor een inclusieve stad

11 november 2017

Duurzame aanpak 
voor een inclusieve stad

Na de grote vluchtelingenstroom naar Europa is in heel Nederland noodopvang georganiseerd voor nieuwkomers. Na de eerste kritieke fase zijn deze vluchtelingen steeds meer betrokken in de Nederlandse samenleving. Wat is er nú nodig om statushouders (nog) beter te laten integreren? En wat is nodig om een inclusieve stad te maken waar ook statushouders zich thuis voelen?

Shared ownership
Beaumont organiseert namens de gemeente Amstelveen een symposium waarin de gemeente, alle betrokken partijen en statushouders met elkaar in gesprek gaan met de intentie om naar mogelijkheden en kansen te kijken, en te zoeken naar verbindingen. Doel is om tot een concreet actieprogramma te komen waar de betrokken partijen zich de komende jaren voor gaan inzetten. Door mensen met elkaar in contact te brengen ontstaat een shared ownership. Samen nemen zij de verantwoordelijk om voor goede en duurzame oplossingen te zorgen.

Beaumont wordt vaak gevraagd als gespreksleider bij ‘lastige’ situaties. Neem contact op met Lida van Tilburg voor meer informatie.

  

Wil je niets missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* indicates required
Back To Top