Skip to content

Verbindingen over het IJ / Foto: Alphons Nieuwenhuis

Uitgelicht project: inspraak als kans voor nieuwe democratie

16 november 2017

Er gebeurt steeds meer op en rond het IJ in Amsterdam. Amsterdam-Noord wordt populairder om te wonen, er zijn meer banen en er is van alles te doen. In hoog tempo groeit er op beide oevers een ‘Stad om het IJ’. Ook het aantal mensen dat het IJ oversteekt neemt al jaren sterk toe. Met ‘Sprong over het IJ’ wil Amsterdam die oversteek structureel verbeteren. Speciaal voor fietsers en voetgangers die tot nu toe zijn aangewezen op de steeds drukkere pont.

360-gradenparticipatie
De verbindingen raken veel Amsterdammers, inwoners van Zaanstad, Durgerdam, Purmerend en andere plaatsen ten noorden van het IJ. Het betrekken en op de juiste manier informeren van al deze gebruikers, maar ook de partners en stakeholders is van groot belang voor het slagen van zo’n groot project.

De gemeente zet vol in om de stad te verbinden. Zij stelt een set aan maatregelen voor die Noord en het Centrum met elkaar verbindt; waaronder een fietsbrug en het verplaatsen van de pont-havens bij CS. Amsterdammers en andere belanghebbenden zijn gevraagd om hun mening te geven over dit voorstel via een inspraaktraject.

Beaumont ontwikkelde en begeleide dit inspraaktraject voor de gemeente. We hebben ervoor gekozen om de inspraak te benaderen als enorme kans voor betrokkenheid in de stad – in plaats van het gebruikelijke ‘moetje’. Daarvoor hebben we ingezet op een 360-graden participatie-aanpak: het grotere verhaal delen, de persoonlijke ervaring van pontgebruikers, de nuance, de ruimte voor alle geluiden, de inzet op representativiteit, een social media campagne en gedegen onderzoekservaring.

Wil je meer weten over de aanpak voor Sprong Over het IJ? Neem gerust contact op met Daniël Nagel.

  

Wil je niets missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* indicates required
Back To Top