Skip to content
CCZ_op_banl

Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch Zeist / Plant-E technologie maakt het mogelijk elektriciteit te produceren met levende planten / © wUrck Rotterdam

“Zoek de parels in een project.
Zoom in en draag ze uit.”

Linda Troost / senior communicatieadviseur

Prijswinnaar natuurinclusief bouwen

Transformatie
Het bosrijke Kerckebosch in Zeist vernieuwt. Bestaande galerijflats verdwijnen en maken plaats voor 800 tot 1000 nieuwe huur- en koopwoningen in wisselende prijsklassen. Kerckebosch transformeert stap voor stap. Hoe pak je zo’n vernieuwing aan? Wanneer en hoe betrek je bewoners? En hoe zorg je dat een team goed is uitgerust om de klus te klaren?

Betrekken, luisteren en verbinden
Al meer dan 15 jaar begeleidt Beaumont in opdracht van de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch de bewonerscommunicatie, participatie en locatiemarketing rond de vernieuwing. We kiezen voor zo persoonlijk mogelijke communicatie in plaats van massamediaal. Daar hoort ook bij: luisteren naar bewoners die lang en veel overlast hebben. Zo kun je beter inspelen op problemen en zoeken naar oplossingen.

Pronken met parels
Voor duurzame en sociale initiatieven zoeken we de schijnwerpers. Zoals plant-E, een wifi-hotspot op schone stroom, energiefietsen, duurzame verlichting op straat, Spiegelbus, hergebruik van Kerckebosch hout en wadi’s in de wijk. Zo zien – oude en nieuwe – bewoners hoe mooi de wijk wordt waar ze (gaan) wonen.

Back To Top