Skip to content
BCM-Extra beeld Verkeersslang_KL - Way2Go Leidscherijn De Achtbaan - foto Pim Geerts - PIMG4923

Way2Go! / Inspelen op de wil om te veranderen /

“Minder autoverkeer rond een school is veiliger en schoner. Als wethouder Mobiliteit steun ik de positieve campagne Way2Go! dan ook graag.”

 Lot van Hooijdonk / Utrechtse wethouder

Positief uitdagen
helpt ouders goed op weg

Veel ouders brengen hun kinderen lopend of met de fiets naar school. Maar ook met de auto; vooral als je daarna direct door kunt naar je werk. Er zijn vaak goede alternatieven, maar het gemak van de auto blijft verleidelijk. Hoe krijg je deze doelgroep uit de auto?

Sociale bewijskracht spil van campagne
Doel is dat ouders tijdens de spits vaker kiezen voor een andere vervoerswijze naar het werk dan de auto. Beaumont koos voor een integrale aanpak. Een leefstijlanalyse in combinatie met persuasieve technieken die het meest kansrijk zijn bij de motieven van de doelgroep. We ontwikkelden een positieve, speelse campagne die inspeelt op de wil om te veranderen. Met kleine concrete stappen, die positief worden bekrachtigd. Een gerichte en persoonlijke aanpak, waarbij we inzetten op sociale bewijskracht: Way2Go!

Uitdagen en bevestigen
Samen met scholen daagden we ouders uit om tijdens de actieweek eens een alternatieve vervoerswijze uit te proberen. Met een persoonlijk reisadvies hielpen we ouders op weg. Daarbij zochten we zoveel mogelijk aansluiting bij bestaande fietsstimulering- en spitsmijdingsprogramma’s in de regio’s.

Way2Go! is een Goed op Weg/Beter Benutten-project van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincie Utrecht. Beaumont werkt aan een van de 3 deelprojecten van Way2Go! Elke deelproject richt zich op het mijden van de spits en stimuleren van lopen en fietsen. Meer weten? Kijk op: www.way2-go.nl.

Back To Top