Ga naar hoofdinhoud

“Het was mooi om te zien hoe bijna 40 architecten samen tot een nieuwe ontwerpstijl komen die woongeluk verbeeldt.”

Ferdi Buijsrogge / directeur Wilgenrijk

Identiteit maken
iconisch stijlboek architectuur

Wonen in Wilgenrijk
In de Dijkpolder, ten noordoosten van Maassluis, groeit Wilgenrijk. Een nieuw woongebied in een landschap van sloten en rietkragen. Met kleine buurtjes en huizen gebouwd onder architectuur van de Maassluise School. Beaumont ondersteunt bij de conceptontwikkeling, positionering en marketingcommunicatie.

Maassluise architectuurschool
Met bijna 40 architecten is gezocht naar bijzondere stijlkenmerken en principes voor deze nieuwe architectuurschool. Beaumont begeleidde het proces om tot de Maassluise School te komen. Met opdrachtgever Wilgenrijk BV stelden we een stijlboek samen met 18 leidende principes en heel, heel veel inspirerende voorbeelden. Studio Moes & de Meijere ontwikkelde de specifieke schetsstijl voor Wilgenrijk en illustreerde in het stijlboek wat er allemaal mogelijk is binnen de Maassluise School.

 Inspiratie voor woongeluk
Het Stijlboek Maassluise School bevat een overzicht van schetsen en mogelijkheden om bewoners en ontwikkelaars te inspireren om zo mooi mogelijk te bouwen. Met veel ruimte voor variatie en eigenheid, maar wel met een duidelijke signatuur. Zo wordt Wilgenrijk het bijzondere woongebied waar de begrippen ‘echt, ontspannen, Hollands, mooi’ bewaarheid worden.

Jaap Sinke deed de vormgeving, Sophia van der Hoek verzorgde de fotografie en Jaap Jan Berg en Jaap Brouwer leverden tekstbijdragen.

Back To Top