Skip to content
Visualisatie warmtenet

Duurzaam warmtenet Kalkoven / still uit video verduurzamen doen we samen / © Hoornes aardgasvrij

“Kalkoven is straks de eerste buurt in Katwijk met een eigen warmtenet”

Gerwen van der Linden / Omgevingsmanager Gemeente Katwijk

Samen verduurzamen in Kalkoven Katwijk

Kalkoven krijgt als eerste wijk in Katwijk een duurzaam warmtenet met warmte uit de Rijn. Door collectief de overstap te maken, kunnen wijkbewoners betaalbaar van het aardgas af. En dat is belangrijk om ook in de toekomst gezond en fijn te kunnen wonen.

Stap voor stap informeren  
Beaumont helpt gemeente Katwijk en woningcorporatie Dunavie om zoveel mogelijk deelnemers te werven voor het warmtenet. Eerst door het project meer zichtbaarheid te geven met posters in de wijk, nieuwskaarten huis-aan-huis en een voor verschillende doelgroepen toegankelijke website. En vervolgens door bewoners met een filmpje, magazine en e-nieuws stap voor stap te informeren over wat een aansluiting op het warmtenet voor hen inhoudt.

Onzekerheden wegnemen  
Om bewoners te overtuigen ook echt mee te doen, is vertrouwen cruciaal. Veel bewoners zijn onzeker over wat zo een verandering voor hen inhoudt. Door in gesprek te gaan en die weerstand de ruimte te geven, kan het projectteam gericht vragen beantwoorden. En uitleggen waarom nu meedoen zo belangrijk en financieel aantrekkelijk is. Hiervoor organiseerden we (online) bijeenkomsten voor woningeigenaren en de twee VvE’s in de wijk.

Verleiden met vroegboekacties
Met voor elke doelgroep een vroegboekactie met kortingen en ambassadeurs die vanaf de start enthousiast zijn, helpen we bewoners om de stap te zetten. Het warmtenet kan doorgaan als minimaal 200 woningen een aansluiting hebben. In juli 2022 is definitief bekend of er voldoende deelnemers zijn en het warmtenet er komt.

Back To Top