Skip to content

Participatieverhaal: het verhaal van Benoordenhout

Samenwerken is cruciaal voor een betaalbare energietransitie. Dat realiseerden ook de bewoners uit het Haagse Benoordenhout. Zij namen zelf de regie en maakten in 2021 een eigen warmtevisie voor hun wijk. Om tot een gedragen visie te komen, heb je de inbreng van zoveel mogelijk wijkgenoten nodig. Hoe pak je dat dan aan? Met deze vraag schakelde de bewonersstichting Duursaam Benoordenhout de hulp in van Beaumont. Niet om het stokje over te nemen, maar om hen te ondersteunen waar nodig en te inspireren hoe de communicatie effectiever kan. Ook hiermee gingen de wijkbewoners zelf aan de slag.

Met veel plezier bieden we je deze leerzame longread aan over onze aanpak en de lessen van onze samenwerking in Benoordenhout. In deze longread nemen we je mee hoe we samen met wijkbewoners, de wijkvereniging, gemeente en experts van Tauw en Tygron werkten aan een communicatiestrategie om de aanwezige potentie en kennis op het gebied van duurzaamheid in de wijk te activeren. Met de bewoner aan het roer, en wij die tijdelijk hun spieren kwamen versterken. 

Nog meer inspiratie?
Meer participatieverhalen? Die vind je in Participatieverhaal halen. Een rijk gevuld boek met verhalen van 75 professionals over participatie voor de publieke zaak. Nieuwsgierig? Laat via deze link je adresgegevens achter. Dan komt-ie per post, of brengen we ‘m even langs.

Lees de longread hieronder of download ‘m direct!

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?
Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [5.32 MB]

Back To Top