Ga naar hoofdinhoud
Beaumont-Intermaris

Wheermolen-Oost / Grootschalige vernieuwing / Bron: Intermaris Wheermolen-Oost

“Bij een ingrijpende vernieuwing als deze is het belangrijk dat mensen weten waar we naartoe gaan. Dit kan niet zonder een duidelijke toekomstvisie voor Wheermolen-Oost.”

 Pieter Buis / Projectleider Intermaris

Grootschalige vernieuwing
bouwen aan vertrouwen

Intermaris vernieuwt 12 flats in de Purmerendse wijk Wheermolen-Oost. De corporatie wil de woningen weer eigentijds, energiezuinig en betaalbaar maken. Door renovatie of sloop-nieuwbouw, en voor elke flat een eigen aanpak. Ook de leefbaarheid in de wijk staat onder druk. Alles bij elkaar een omvangrijk en ingrijpend traject dat minimaal 10 jaar bestrijkt. Hoe zorg je dan voor een plan waar minimaal 70% van de huurders mee instemt? Hoe overbrug je verschillende belangen? En hoe behoud je dit draagvlak? 

Persoonlijk waar het kan
Beaumont adviseert over de strategie en begeleidt de uitvoering van de communicatie. Vertrouwen opbouwen, want dat is de basis. En persoonlijke communicatie waar het kan – ondanks de grootschaligheid van de vernieuwing. Intermaris trekt daarom zoveel mogelijk op met flatteams, bewoners én partners uit de wijk. Dit gaat verder dan mensen op de hoogte houden en betrekken bij het proces. We nodigen mensen expliciet uit om mee te doen en hun mening te geven. Door weerstand de ruimte te geven en ten volle te omarmen krijg je een open gesprek en een beter eindresultaat.

Video serious game Wheermolen-Oost

Back To Top