Skip to content
Hortus Utrecht

Hortus Utrecht / Eerste bijeenkomst met toekomstige bewoners / © Maike

“Bouwen voor de toekomst gaat niet alleen over duurzaam, maar ook over invloed geven aan bewoners op de eigen woning. Zo bouw je een wijk waar mensen ook willen blijven

Paulus Jansen / Wethouder Wonen Utrecht

Duurzame zelfbouw
in cocreatie

Hortus Utrecht, geen huis hetzelfde
Hortus wordt het groene woongeheim van Utrecht Noordoost. Met 44 woningen en een grote gemeenschappelijke binnentuin in een nieuwe duurzame stadswijk. Bij Hortus kunnen kopers hun eigen huis bouwen, met behulp van een samengesteld ‘bouwmodel’ of geheel volgens eigen wens. Eindresultaat is een variatie aan gevels, architectuur, hoogtes en kleur in het straatbeeld. Al in de voorfase van het project kunnen geïnteresseerden meedenken over de ontwikkeling door wensen en voorkeuren te delen.

Co-creatie: van wijk tot woning
Beaumont werkt samen met opdrachtgever Ooms Ontwikkeling & Bouw en Faro Architecten aan de positionering van Hortus en ontwikkelde de projectstijl. Daarnaast verzorgen we het werven, informeren en betrekken van geïnteresseerden. Belangrijk onderdeel is het stapsgewijs inzichtelijk maken van het ontwerpproces en alle mogelijkheden: bouwen met modules, samen met de Hortus-architect of helemaal zelf.

Koper voor kavel: de juiste match
Inmiddels is een ruim bestand van geïnteresseerden opgebouwd en hebben we waardevolle reacties opgehaald tijdens diverse werksessies. Daarmee wordt het ‘bouwmodel’ afgerond door de architect en werken we toe naar de start verkoop.

Back To Top